Pentru inscrieri, SUNATI LA: +40734 327 618

  • Acasa

    Cursuri Dezvoltare Personala personalizate pentru toate categoriile de varsta
    Meditatii cu personal dedicat
    Nu doar matematica ci si structurarea gandirii
  • Cursuri

    Dezvoltare personala
    Meditatii Matematica
    De ce acest proiect?
  • Impresii Parinti si Elevi

    Aici vei regasi cateva dintre impresiile elevilor si parintilor care au colaborat cu noi.
  • Despre Noi

    Te invitam sa ne cunosti!

Alan Turing – parintele computerului si a inteligentei artificiale (1912-1954)

Alan Turing a fost un matematician și criptograf britanic născut pe 23 iunie 1912. El este considerat „părintele“ computerelor și al inteligenței artificiale, preconizând că mașinile vor putea gândi, chiar dacă nu o vor face identic oamenilor. În fapt, există și un test care îi poartă numele pentru a verifica dacă un computer poate fi considerat om.
Profesorii lui Alan Turing au recunoscut ,inca de pe vremea cand acesta era elev,ca este un copil precoce,mai ales la matematica si la stiinte.

Toti l-au incurajat, cu exceptia profesorilor si a directorului de la Scoala Sherbourne, unde s-a inscris la varsta de 14 ani.Programa de la Sherbourne punea accent puternic pe invatarea limbii latine si pe studierea literaturii clasice din Roma Antica. Lui Alan nu-i placeau clasicii romani deloc – dorea sa se ocupe numai de matematica elementara, putea sa rezolve probleme complexe.

In ciuda obiectiilor aduse de profesorii sai, Turing s-a dedicat pana la urma matematicii, luandu-si , intr-un final, doctoratul la Universitatea Princeton din Statele Unite.

In timpul petrecut la Princeton si-a dezvoltat interesul pentru criptologie,studiul codurilor.Intors in Anglia, s-a angajat la Scoala Guvernamentala pentru coduri si Cifruri.

Odata cu izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial,in 1939,Turing a inceput sa lucreze la Bletcheley Park,mosie de la tara pe care guvernul britanic o transformase in centru de cercetari ultrasecrete.Aici S-au adunat unii dintre cei mai sclipitori matematicieni si criptografi din tara pentru a sparge codurile naziste,mai ales codurile Enigma,considerat cel mai greu de descifrat cifru creat vreodata.Anterior,sparagatorii de coduri abordasera cifrurile asemenea traducerii unei limbi straine,dar Turing si colegii sai stiau ca cifrurile naziste erau infinit mai sofisticate,asa ca s-au folosit de analiza matematica pentru a sparge codurile.

Turing nu numai ca a gasit cheia pentru a sparge codul Enigma,dar a reusit sa rezolve si codul folosit de marina nazista,ceea ce a condus la victoria Aliatilor in Batalia pentru Atlantic.

Daca ti-a placut acest articol, daca doresti sa afli mai multe despre cursurile de dezvoltare personala si meditatii la matematica , cum te pot ajuta si de ce sunt utile , astept un mesaj pe email.:contact@meditatii.eu.
Inscrie-te la newsletter, vei primi informatii utile si oferte speciale, dedicate numai celor care se aboneaza.

Citat din Testeaza-ti IQ-ul Matematic de Thomas J.Craughwell

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cu Matematica Pas cu Pas invatatul devine mai usor. Scopul nostru este sa ajutam elevii sa isi dezvolte la maximum potentialul, sa le aratam o directie clara spre care sa se indrepte, sa ii incurajam, pregatim si supraveghem, sa cladim relatii sincere cu acestia.
Pe site-ul Matematica Pas cu Pas vor fi in curand disponibile materiale gratuite structurate pe grupe de varste .