Pentru inscrieri, SUNATI LA: +40734 327 618

  • Acasa

    Cursuri Dezvoltare Personala personalizate pentru toate categoriile de varsta
    Meditatii cu personal dedicat
    Nu doar matematica ci si structurarea gandirii
  • Cursuri

    Dezvoltare personala
    Meditatii Matematica
    De ce acest proiect?
  • Impresii Parinti si Elevi

    Aici vei regasi cateva dintre impresiile elevilor si parintilor care au colaborat cu noi.
  • Despre Noi

    Te invitam sa ne cunosti!

Ce a facut fiecare Bernoulli?

Familia elvetiana Bernoulli a avut o imensa influenta asupra dezvoltarii matematicii.De-a lungul a patru generatii,membrii ei au avut contributii importante atat in matematica pura,cat si in cea aplicata.Prezentati adesea ca o mafie a matematicii,membfrii familiei Bernoulli si-au inceput carierele in drept, medicina sau teologie,pentru a deveni ulterior matematicieni profesionisti sau amatori.
Multe notiuni matematice poarta numele de Bernoulli. In locul unor detalii biografice,iata un rezumat a ce a facut fiecare.

Jacob I (1654-1705)

Coordonatele polare, formula pentru raza de curbura a unei curbe plane.Curbe speciale,precum lantisorul si lemniscata.
A demonstrat ca o izocrona (o curba de-a lungul careia un corp va cadea cu o viteza verticala uniforma) este o cicloida inversata.
S-a ocupat de figurile izoperimetrice,care au cea mai mica lungime in diferite conditii,ceea ce va conduce mai tarziu la calculul variatiilor.Pionier al studiului probabilitatilor si autor al primei carti cu acest subiect, Ars Conjectandi.a cerut sa I se incrusteze pe piatra tombala o spirala logaritmica, impreuna cu inscriptia Eadem mutata resurgo(Voi reveni acelasi ,si totusi schimbat).

Johann I(1667-1748)

A dezvoltat calculul diferential si l-a promovat in europa.Elevul sau,marchizul de L’Hospital, a inclus in descoperirile lui Johann in primul manual de calcul diferential.”Regula lui L’Hospital” pentru evaluarea limitelor care se reduc la 0/0 I se datoreaza lui Johann.A scris despre optica (reflectia si refractia), traiectorii ortogonale ale familiilor de curbe,lungimea curbelor si evaluarea ariilor prin serii,trigonometrie analitica si functia exponentiala,brachistocrona(curba cu cea mai rapida panta), lungimea cicloidei.

Nicolaus I (1687-1759)

A ocupat catedra de matematica a lui Galileo la Padova.A scris despre geometrie si ecuatii diferentiale.Ulterior a predat logica si dreptul.A fost un matematician inzestrat,dar nu foarte productiv.A corespondat cu Leibniz,Euler si altii-descoperirile sunt raspandite in 560 de documente de corespondenta.
A formulat Paradoxul St.Petersburg din teoria probabilitatilor.
A criticat folosirea abuziva de catre Euler a seriilor divergente.a supravegheat publicarea lucrarii Ars Conjectandi a lui Jacob Bernoulli.L-a sprijinit pe Leibniz in disputa cu Newton.

Nicolaus II (1695-1726)

A fost chemat la academia din St.Petersburg si a murit inecat opt luni mai tarziu.A discutat paradoxul St. Petersburg cu Daniel.

Daniel (1700-1726)

Este cel mai celebru dintre cei trei fii ai lui Johann.A lucrat in probabilitati, astronomie, fizica si hidrodinamica.
Hidrodinamica publicata de el in 1738 contine principiul lui Bernoulli privind relatia dintre presiune si viteza.A scris despre maree,teoria cinetica a gazelor si vibratia corzilor.Pionier al studiului ecuatiilor cu derivate partiale.

Johann II (1710-1790)

Era cel mai tanar dintre cei trei fii ai lui Johann.A studiat dreptul, dar a devenit profesor de matematica la Basel. A lucrat in teoria matematica a caldurii si a luminii.

Johann III (1744-1807)

Asemenea tatalui sau,a studiat dreptul,dar apoi s-a dedicat matematicii.A fost chemat la academia din Berlin la varsta de 19 ani.a scris despre astronomie,probabilitati si zecimale recurente.

Jacob II (1759-1789)

A avut lucrari importante in elasticitate,hidrostatica si balistica.

Daca ti-a placut acest articol, daca doresti sa afli mai multe despre cursurile de dezvoltare personala si meditatii la matematica , cum te pot ajuta si de ce sunt utile , astept un mesaj pe email.:contact@meditatii.eu.
Inscrie-te la newsletter, vei primi informatii utile si oferte speciale, dedicate numai celor care se aboneaza.

„Citat din: Imblanzirea Infinitului de Ian Stewart”

 

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cu Matematica Pas cu Pas invatatul devine mai usor. Scopul nostru este sa ajutam elevii sa isi dezvolte la maximum potentialul, sa le aratam o directie clara spre care sa se indrepte, sa ii incurajam, pregatim si supraveghem, sa cladim relatii sincere cu acestia.
Pe site-ul Matematica Pas cu Pas vor fi in curand disponibile materiale gratuite structurate pe grupe de varste .