Pentru inscrieri, SUNATI LA: +40734 327 618

  • Acasa

    Cursuri Dezvoltare Personala personalizate pentru toate categoriile de varsta
    Meditatii cu personal dedicat
    Nu doar matematica ci si structurarea gandirii
  • Cursuri

    Dezvoltare personala
    Meditatii Matematica
    De ce acest proiect?
  • Impresii Parinti si Elevi

    Aici vei regasi cateva dintre impresiile elevilor si parintilor care au colaborat cu noi.
  • Despre Noi

    Te invitam sa ne cunosti!

Matematicieni si Fizicieni

Poate că elevii nu vor fi de acord cu următoarea afirmaţie, însă niciun alt domeniu nu a jucat un rol mai important în schimbarea cursului istoriei decât matematica si fizica. Din păcate, în general matematicienii si fizicienii  nu prea primesc aprecieri pentru munca lor, aşa că vom încerca incerca prin acest articol  să remediem acest lucru. Iată şapte personalitati  care au revoluţionat lumea modernă cu descoperirile lor.

1. Albert Einstein ,a descoperit teoria relativitatii

Albert Einstein nascul la 14 martie 1879 in Germania, fost un fizician teoretician de etnie evreiască,  elvețian din 1899, emigrant în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.   Cele mai multe dintre contribuțiile sale în fizică sunt legate de teoria relativității restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, și de teoria relativității generalizate (1915) care extinde principiul relativității mișcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitației.Alte contribuții ale sale includ cosmologia relativistă, teoria capilarității, probleme clasice ale mecanicii statistice cu aplicații în mecanica cuantică, explicarea mișcării browniene a moleculelor, probabilitatea tranziției atomice, teoria cuantelor pentru gazul monoatomic, proprietățile termice ale luminii (al căror studiu a condus la elaborarea teoriei fotonice), teoria radiației (ce include emisia stimulată), teoria câmpurilor unitară și geometrizarea fizicii.   Cea mai cunoscută formulă a lui Einstein este E=mc² , care cuantifică energia disponibilă a materiei. Pe această formulă se bazează atomistica, secțiunea din fizică care studiază energia nucleară.

Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul științei. A fost un activ militant al păcii .Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și peste 150 în alte domenii.

2. Blaise Pascal, inventatorul primului calculator

Blaise Pascal a fost un fizician şi matematician care a trăit în secolul 17. A explicat conceptul de presiune şi de vacuum, arată Business Insider. De asemenea, a inventat o versiune incipientă de ruletă şi a creat presa hidraulică. Lui trebuie să îi mulţumim pentru inventarea seringii şi pentru dezvoltarea teoriei probabilităţii, Pascal inventând, în acelaşi timp, şi primul calculator mecanic.

3. Charles Babbage, vizionar în domeniul computerelor

Babbage, inventator şi matematician englez, este considerat „părintele computerului”, acesta inventând prima metoda computerizată de calcul. A creat conceptul de motor analitic, primul calculator din istorie, care putea fi teoretic programat cu ajutorul unor cartele perforate

4. Ada Lovelace, primul programator IT

Contesa Ada Lovelace a lucrat împreună cu Charles Babbage, fiind considerată primul programator IT din istorie. Ada Lovelace a fost fiica poetului Byron şi l-a asistat pe Babbage în încercarea sa de a construi primul motor analitic. Se autodescria drept o „analistă”, în timp ce Babbage o caracteriza drept o „zână a cifrelor”. A murit la 36 de ani, iar traducerile şi notele ei sunt azi o dovadă istorică a cercetărilor făcute de Babbage.

5. Euclid din Alexandria, autorul primului manual de matematică

Euclid, un matematician grec care a trăit în perioada lui Ptolemeu I, între 323 şi 283 BC, a scris „Elemente”, considerat a fi principalul manual de matematică până în secolul 19. A inventat geometria euclidiană, iar elementele de matematică primară pe care Euclid le-a creat au contribuit la era modernă aşa cum o ştim acum.

6. Issac Newton, inventatorul analizei matematice

Lista nu ar fi completă fără Sir Isaac Newton, una din personalităţile de căpătâi ale Revoluţiei Ştiinţifice. Newton a dezvoltat primele teorii în fizică, teoria gravitaţiei şi analiza matematică. A dezvoltat, de asemenea, tehnologia telescopului şi mecanica newtoniană. Legile lui Newton sunt cunoscute azi de mulţi oameni, fie că aceştia aparţin comunităţii ştiinţifice sau nu. Contribuţia sa la fizica modernă este remarcabilă.

7. Joseph Fourier, primul care a explicat efectul de seră

Joseph Fourier a rămas orfan la 8 ani, iar mai târziu s-a implicat în Comitetul Revoluţionar local, de-a lungul Revoluţiei Franceze. Fourier l-a însoţit pe Napoleon în expediţia sa în Egipt şi a ajutat la traducerea textului de pe Piatra din Rosetta. Fourier a contribuit la dezvoltarea termodinamicii şi a a analizei dimensionale. De asemenea, a creat parţial o ecuaţie diferenţială care se referă la difuzia căldurii, informaţiile fiind azi predate în cadrul cursurilor primare de fizică. În 1820, a menţionat pentru prima oară impactul pe care îl are reţinerea căldurii în atmosferă, proces cunoscut acum drept „Efectul de Seră.

Daca ti-a placut acest articol, daca doresti sa afli mai multe despre  cursurile de dezvoltare personala si meditatii la matematica , cum te pot ajuta si de ce sunt utile , astept un mesaj pe email.:contact@meditatii.eu.

Inscrie-te la newsletter, vei primi informatii utile si oferte speciale, dedicate numai celor care se aboneaza.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cu Matematica Pas cu Pas invatatul devine mai usor. Scopul nostru este sa ajutam elevii sa isi dezvolte la maximum potentialul, sa le aratam o directie clara spre care sa se indrepte, sa ii incurajam, pregatim si supraveghem, sa cladim relatii sincere cu acestia.
Pe site-ul Matematica Pas cu Pas vor fi in curand disponibile materiale gratuite structurate pe grupe de varste .