Cum iti poti ajuta copilul sa depaseasca frica de examene ?

Iata cateva sfaturi despre cum îţi ajuţi copilul să depăşească frica de examene?

Dragul meu părinte, te salut cu drag .Am decis sa scriu acest articol deoarece de cele mai multe ori chiar părintele este un factor de stres pentru copilul care va susţine un examen.
De aceea, prin acest articol încerc să trag un semnal de alarmă părinţilor, dar şi să îi sprijin prin ai indruma cum să procedeze astfel încât să-şi ajute copii să gestioneze stresul examenelor. De multe stresul dinaintea examenelor este principalul vinovat al notelor scăzute chiar dacă copilul este unul care depune eforturi foarte mari în a învăţa, care se străduieste să se ridice la un nivel forte ridicat.

De cate ori nu va-ti intrebat:
„Nu îmi explic cum a luat nota asta mică, ştia totul foarte bine, l-am văzut cu ochii mei cât a învăţat!”

Iar eu va răspund:

„ Perfect adevărat, dar oare  l-aţi văzut şi ce emoţii are? ”

Mulţi dintre parinti recunosc ori ca nu au observat frica copilului, ori că nu au luat în seamă că acestă teamă îi va infuenţa nota la examen, însă toţi rămân surprinşi când le spun că tu părinte drag poţi să îţi ajuţi copilul să depăsească stresul tezelor şi al examenelor.

,,Dragul meu părinte, hai să vedem cum se manifestă stresul tezelor şi al examenelor.

De multe ori copii nu spun că le este frică de examene, ca totul este in regula, ca au repetat  dar emotiile se pot vedea  din comportamentul lor : le transpiră palmele mai abundent, sunt palizi la faţă, au stari de leşin, transpiră mai mult decât in celelalte zile, au mâinile reci, acuză dureri de cap, stări de voma sau simt nevoia sa meargă la toaletă mai des, au impresia ca au uitat tot sau o parte din materia pe care au învătat-o, sunt ferm convinşi ca vor lua o notă mică, lipsa poftei de mâncare cu o zi două inainte de teză, lipsa somnului, coşmaruri ca sunt ironizaţi de colegi ca au luat o notă mică, iar lista poate continua….

Dar să vedem dragul meu părinte cum îl poţi ajuta să depăşească aceste stări negative.

,,Nu îl condiţiona asupra notei”

Aud adesea părinţi care spun: „ Dacă nu vine cu notă mare , nu mai are ce căuta acasă” sau alte astfel de afirmatii. Chiar dacă va lua o notă mai mică decât cea pe care o aştepţi tu, tot copilul tău este.

,, Evită să scoţi în evidenţă efectele negative ale unui posibil esec”

Cel mai probabil, copilul tău ştie deja că îi va iesi o medie mai mică dacă ratează evaluarea , iar acest lucru îl va influenţa negativ şi în viitor.

,,Nu îl lăsa să înveţe pănă la o oră târzie cu o seară înainte de ziua examenului”

Odihna este foarte importanta înaintea unui examen. În momentul în care creierul nu este suficient de odihnit, nu se oxigenează complet şi pot apărea momente de blank (stări în care nu îti mai aduci aminte).

,, Spune-i că este un om  valoros indiferent de rezultat si ca fiecare om are ritmul sau dar cu totii putem ajunge acolo unde ne propunem”

S-a demonstrat stiinţific că atitudinea este cheia succesului. Atunci când ai încredere în forţele proprii şi ştii că poţi depăşii singur un obstacol, nimic nu îţi va sta în cale. Spune-i copilului tău că ai încredere în el că va lua o notă mare la evaluare şi vei vedea rezultatul.

,,Interpretează tu rolul profesorului şi ascultă-l nu criticandu-l”

Ajută-l să  gaseasca solutii cum sa îşi împartă materia pe care o are de învăţat pe mai multe zile.

Sfătuieşte-l să îsi împartă subiectele pe care le are de recapitulat pe mai multe zile pentru a evita să recapituleze toate noţiunile în aceeaşi zi.

Pregăteşte-i un meniu alimentar uşor si amintestei cat de important este consumul de lichide.

Supavegheaza-l şi asigură-te ca nu consumă prea multe alimente cu efect energizant gen Cola, Ciocolată,…

Cu o seară înainte de examen iesiţi la o plimbare în parc, incercati sa faceti activitati recreative care ii fac lui placere.

Oxigenarea creierului este esenţiala în buna funcţionare a acestuia. Şi unde ai putea obţine acest lucru dacă nu la o plimbare in natură, în parc. Astfel copilul tău se va relaxa , iar rezultatul se va vedea în nota de la examen.

Cu o seară înainte de examen oferă-i o ceaşcă cu ceai de tei sau lapte cald îndulcite cu miere.Se cunosc efectele benefice asupra somnului ale ceaiului de tei sau laptelui caldut îndulcit cu o linguriţă de miere. Astfel copilul tău va avea un somn liniştit şi odihnitor, iar a doua zii la examen va fii fresh.

Dragul meu părinte, sper din tot sufletul ca aceste informaţii să-ţi fie utile  si nu uita, copii si familia sunt tot ce avem mai important in viata, hai sa ii ajutam , nu sa ii criticam.

Daca ti-a placut acest articol, daca doresti sa afli mai multe despre  cursurile de dezvoltare personala si meditatii la matematica , cum te pot ajuta si de ce sunt utile , astept un mesaj pe email.:contact@meditatii.eu.

Inscrie-te la newsletter, vei primi informatii utile si oferte speciale, dedicate numai celor care se aboneaza.

Cursuri Dezvoltare Personala

Data incepere curs: 21.02.2018
Interval orar: 19:00 – 20:30

De ce acest proiect?

Matematica Pas Cu Pas a creat pentru voi, parinti si copii, cateva programe-suport de dezvoltare personala pentru un acces mai usor la Universul magic al matematicii.

Aceste programe isi propun sa te sustina cu elemente legate de evolutia personala astfel incat asimilarea notiunilor de matematica sa contribuie la dezvoltarea gandirii bazate pe solutii.

Pe langa acestea, toate temele te vor sustine si in restul ariilor vietii tale astfel incat sa ajungi la urmatorul nivel de performanta pe care ti l-ai propus.

Motive ca sa-ti inscrii copilul la aceste programe:

  • Interactiune si socializare cu elevi de aceeasi varsta cu, copilul tau care au preocupari similare
  • Sprijin in depasirea unor blocaje specifice varstei
  • Brainstorming orientat catre solutii personalizate
  • Relaxare, deschidere si destinere prin relationare
  • Sustinerea si cresterea increderii in sine

Motive pentru a te inscrie tu, ca parinte, la aceste programe:

  • Relaxare si destindere
  • Socializare cu parinti care au preocupari similare
  • Conectare cu persoane valoroase
  • Strategii practice pe care sa le aplici in familia ta
  • Feedback constructiv
  • Brainstorming impreuna cu parinti interesati de dezvoltare
  • Dezvoltare personala si relationala

Cum implementam acest proiect?

Program Mastermind pentru tineri si adolescenti:

Tema 1: Gestionarea propriilor emotii

Grup tinta: Adolescenti cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani
Nr de participanti: minim 3 – maxim 5

Obiectivele grupului:

  • Sa sprijine intelegerea, recunoasterea si gestionarea emotiilor
  • Sa favorizeze relationarea eficienta si integrarea in echipa
  • Sa sustina intelegerea specificului adolescentei si a provocarilor acesteia
  • Sa dezvolte abilitatile de exprimare autentica si asertiva atat in grup cat si in afara acestuia
  • Sa construiasca obiceiului de a oferi feedback constructiv si pozitiv
  • Sa promoveaze respectul pentru parerile celorlalti fara critica si judecata

Organizarea sesiunilor:

  • Durata sesiunii: 1h30
  • Frecventa sesiunilor: saptamanala
  • Nr total de sesiuni: 6
  • Implicarea parintilor: intre a 3-a si a 4-a sesiune de grup

< intalnire de 2h cu parintii participantilor cu obiectivul de a intelege fiecare felul in care trebuie gestionata perioada adolescentei si rolul esential pe care il joaca in perioada participarii la acest grup de dezvoltare. Prin respectarea confidentialitatii de grup, in cadrul acestei sesiuni nu vor fi facute evaluari sau rapoarte de activitate.
Parintii vor avea acces la informatii legate de subiectele parcurse, schimbarile de perceptie si comportament ce au loc pentru copii, nevoia de a fi parte din echipa de dezvoltare impreuna cu mine, facilitator si cu copilul lor. De asemenea, vor putea impartasi schimbarile observate la copilul lor in cadrul familiei si in afara acestuia, precum si eventuale sugestii privind subiecte de abordat in cadrul grupurilor viitoare.>

Investitie: 500 lei/participant (pentru toate cele 6 intalniri)

Trainer: Alice Macrina Cornea

Absolventa de Psihologie si Master in Psihologie Organizationala și Resurse Umane, Alice a îmbinat mereu tehnicile de dezvoltare personala, coaching si autocunoastere in rolurile de specialist training si dezvoltare organizațioală și consultant in resurse umane pe care le-a avut de-a lungul experientei organizationale.

Este consilier pentru dezvoltare personala, consilier vocational si formator acreditat ANC, cu peste 1200 de ore de training livrate in mediul organizațional și cel privat.

Din ianuarie 2014 este Trainer, Speaker si Coach Certificat international de John Maxwell Team, abilitati ce ii permit sa dezvolte si sa deruleze grupuri de studiu de tip MasterMind pentru dezvoltare personala, profesionala si leadership.

Începând cu anul 2015, Alice colaboreaza cu Iwin Academy si MT Evolution Academy ca formator pentru cursurile acreditate ANC: trainer, specialist în activitatea de coaching, consilier vocational si de dezvoltare personala.

In prezent, dezvolta programe de coaching si optimizare a stimei de sine, fiind in primul an de formare ca psihoterapeut in Analiza Tranzactionala.

Pentru mai multe detalii si informatii   ne puteti contacta la numarul de telefon 0734 327 618  sau pe contact@meditatii.eu.

Oferta este valabila pentru rezervari si plata integrala pana la 01.10.2017.

Meditatii Matematica

De ce sa alegi cursurile organizate de Matematica Pas cu Pas ?

  1. Copilul dumneavoastra va fi mult mai relaxat si va invata de placere, intr-un un grup restrans sau individual cu personal dedicat.
  2. Ne focusam nu numai pe invatarea matematicii ci in primul rand pe dezvoltarea gandirii si pe insusirea tehnicilor despre cum sa invatam eficient si cum sa lucram in echipa (pentru cei care opteaza pentru cursurile de grup).
  3. Oferim valuare gratuita!
  4. Oferim flexibilitate in ceea ce priveste orarul si durata cursurilor in functie de nevoile dumneavostra;
  5. Pretul cursurilor este foarte accesibil ;
  6. Acordam mare atentie fiecaruia dintre cursantii nostrii si ne asiguram ca acestia sunt pe deplin multumiti;
  7. Folosim metode moderne , centrate pe elev/cursant;
  8. Fisele de lucru si materialele sunt incluse in pretul cursului;
  9. Am creat programele cursurilor in functie de nevoile acestor grupe de varsta.

TARIFE DE BAZA

Prima sedinta de evaluare este gratuita.

Pretul unei sedinte individuale de 2 ore de Matematica pas cu pas este de:

  • 100 RON/ sedinta – pentru clasele 5-8
  • 120 RON/ sedinta – pentru clasele 9-12

OFERTE

Exista mai multe posibilitati de obtinere a unor reduceri la cursurile noastre!

Cumpara un abonament pe termen lung  si te vei putea bucura de o reducere substantiala:

  • Abonament 8 saptamani – REDUCERE 5% din pretul pachetului
  • Abonament 12 saptamaniREDUCERE 10% din pretul pachetului

Plata in intregime a pachetelor de lunga durata trebuie efectuata la inceputul cursurilor.

Pentru pachetele de minim 12 saptamani achizitionate pana la data de 30 ianuarie, REDUCEREA ESTE DE 15%!

Cursuri Matematica pas cu pas (grupe maxim 4 elevi) 70 lei / sedinta 2 ore.

Cursurile de grup nu se se realizeaza decat pe grupe de varsta si cu abonament minim 4 saptamani.

Detalii plata:

Plata se poate face prin transfer bancar sau depunere in contul nostru de la banca Transilvania.

Matematicieni si Fizicieni

Poate că elevii nu vor fi de acord cu următoarea afirmaţie, însă niciun alt domeniu nu a jucat un rol mai important în schimbarea cursului istoriei decât matematica si fizica. Din păcate, în general matematicienii si fizicienii  nu prea primesc aprecieri pentru munca lor, aşa că vom încerca incerca prin acest articol  să remediem acest lucru. Iată şapte personalitati  care au revoluţionat lumea modernă cu descoperirile lor.

1. Albert Einstein ,a descoperit teoria relativitatii

Albert Einstein nascul la 14 martie 1879 in Germania, fost un fizician teoretician de etnie evreiască,  elvețian din 1899, emigrant în 1933 în SUA, naturalizat american în 1940, profesor universitar la Berlin și Princeton. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii.În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.   Cele mai multe dintre contribuțiile sale în fizică sunt legate de teoria relativității restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, și de teoria relativității generalizate (1915) care extinde principiul relativității mișcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitației.Alte contribuții ale sale includ cosmologia relativistă, teoria capilarității, probleme clasice ale mecanicii statistice cu aplicații în mecanica cuantică, explicarea mișcării browniene a moleculelor, probabilitatea tranziției atomice, teoria cuantelor pentru gazul monoatomic, proprietățile termice ale luminii (al căror studiu a condus la elaborarea teoriei fotonice), teoria radiației (ce include emisia stimulată), teoria câmpurilor unitară și geometrizarea fizicii.   Cea mai cunoscută formulă a lui Einstein este E=mc² , care cuantifică energia disponibilă a materiei. Pe această formulă se bazează atomistica, secțiunea din fizică care studiază energia nucleară.

Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul științei. A fost un activ militant al păcii .Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și peste 150 în alte domenii.

2. Blaise Pascal, inventatorul primului calculator

Blaise Pascal a fost un fizician şi matematician care a trăit în secolul 17. A explicat conceptul de presiune şi de vacuum, arată Business Insider. De asemenea, a inventat o versiune incipientă de ruletă şi a creat presa hidraulică. Lui trebuie să îi mulţumim pentru inventarea seringii şi pentru dezvoltarea teoriei probabilităţii, Pascal inventând, în acelaşi timp, şi primul calculator mecanic.

3. Charles Babbage, vizionar în domeniul computerelor

Babbage, inventator şi matematician englez, este considerat „părintele computerului”, acesta inventând prima metoda computerizată de calcul. A creat conceptul de motor analitic, primul calculator din istorie, care putea fi teoretic programat cu ajutorul unor cartele perforate

4. Ada Lovelace, primul programator IT

Contesa Ada Lovelace a lucrat împreună cu Charles Babbage, fiind considerată primul programator IT din istorie. Ada Lovelace a fost fiica poetului Byron şi l-a asistat pe Babbage în încercarea sa de a construi primul motor analitic. Se autodescria drept o „analistă”, în timp ce Babbage o caracteriza drept o „zână a cifrelor”. A murit la 36 de ani, iar traducerile şi notele ei sunt azi o dovadă istorică a cercetărilor făcute de Babbage.

5. Euclid din Alexandria, autorul primului manual de matematică

Euclid, un matematician grec care a trăit în perioada lui Ptolemeu I, între 323 şi 283 BC, a scris „Elemente”, considerat a fi principalul manual de matematică până în secolul 19. A inventat geometria euclidiană, iar elementele de matematică primară pe care Euclid le-a creat au contribuit la era modernă aşa cum o ştim acum.

6. Issac Newton, inventatorul analizei matematice

Lista nu ar fi completă fără Sir Isaac Newton, una din personalităţile de căpătâi ale Revoluţiei Ştiinţifice. Newton a dezvoltat primele teorii în fizică, teoria gravitaţiei şi analiza matematică. A dezvoltat, de asemenea, tehnologia telescopului şi mecanica newtoniană. Legile lui Newton sunt cunoscute azi de mulţi oameni, fie că aceştia aparţin comunităţii ştiinţifice sau nu. Contribuţia sa la fizica modernă este remarcabilă.

7. Joseph Fourier, primul care a explicat efectul de seră

Joseph Fourier a rămas orfan la 8 ani, iar mai târziu s-a implicat în Comitetul Revoluţionar local, de-a lungul Revoluţiei Franceze. Fourier l-a însoţit pe Napoleon în expediţia sa în Egipt şi a ajutat la traducerea textului de pe Piatra din Rosetta. Fourier a contribuit la dezvoltarea termodinamicii şi a a analizei dimensionale. De asemenea, a creat parţial o ecuaţie diferenţială care se referă la difuzia căldurii, informaţiile fiind azi predate în cadrul cursurilor primare de fizică. În 1820, a menţionat pentru prima oară impactul pe care îl are reţinerea căldurii în atmosferă, proces cunoscut acum drept „Efectul de Seră.

Daca ti-a placut acest articol, daca doresti sa afli mai multe despre  cursurile de dezvoltare personala si meditatii la matematica , cum te pot ajuta si de ce sunt utile , astept un mesaj pe email.:contact@meditatii.eu.

Inscrie-te la newsletter, vei primi informatii utile si oferte speciale, dedicate numai celor care se aboneaza.

De ce dezvoltare personala inainte sau in paralel cu meditatiile la matematica?

Draga vizitatorule am decis sa scriu acest articol ca urmare a intrebarilor venite de la parinti si elevi, intrebari cum ar fi:

Ce este si la ce ajuta dezvoltarea personala?

Citim si auzim tot mai des ca dezvoltarea personala este foarte importanta. Deoarece eu ma adresez in special elevilor si parintilor,  celor care doresc sa se descopere, sa experimenteze si sa-si schimbe si imbunatateasca viata, o sa incep  cu o definitie a conceptului de dezvoltare personala.

Dezvoltarea personala este procesul personal si continuu, prin care ne schimbam in mai bine pe noi insine, cu fiecare zi. Nu ne-am nascut perfecti si nici invatati, putem insa sa depunem un efort pentru a dobandi autocunoastere, abilitati si comportamente noi, pentru ca viata noastra personala si profesionala sa fie mai implinita. Bineinteles ca fiecare dintre noi ar trebui sa stie cel mai bine ce isi doreste de la viata si ce are nevoie pentru a-si indeplini dorintele.

Pe parcursul vietii dobandim multe cunostinte , invatam la scoala, parintii ne dau sfaturi si ne indruma. Daca stim foarte bine cine suntem, ce putem realiza, cum sa ne transformam visele in realitate si nu mai avem nevoie sa invatam nimic, este excelent! Nu avem nevoie de dezvoltare personala.
Daca insa suntem prinsi intr-un dans cu noi insine, in care ne spunem “mi-as dori asta insa nu pot, nu am resurse suficiente, nu cred ca e pentru mine, nu voi obtine chiar daca voi incerca”, indiferent ca este vorba de viata personala, scoala sau de cariera, atunci s-ar putea sa vedem ca dezvoltarea personala este o solutie, practica si la indemana.

Cred ca  primul pas ar fi constientizarea ca am avea nevoie de ceva in plus.  Apoi sa definim exact ce anume dorim sa imbunatatim: poate nu stim cum sa ne stabilim obiectivele, poate avem o imagine nu tocmai buna despre noi insine si asta ne tine pe loc, poate avem niste convingeri care suna a piedici sau poate comunicarea e deficitara. Important este sa ne fie foarte clar zona in care dorim sa crestem si apoi sa vedem cum putem schimba situatia. Iata ce este si ce poate face dezvoltarea personala!

De ce acest proiect?

Cu ce ma ajuta dezvoltarea personala inainte sau in timpul  meditatiilor la  Matematica?

Desi poate unii dintre noi nu inteleg de ce avem nevoie de matematica, ei bine eu va pot spune ca avem nevoie pentru-ca matematica este in tot si in toate?

De la medicina la muzica, de la planificarea unei calatorii la pregatirea unor mancaruri, elemente din matematica se aplica in tot si in toate .

Matematica Pas cu Pas a creat pentru voi, parinti si copii, cateva programe-suport de dezvoltare personala pentru un acces mai usor la universul magic al matematicii.

Aceste programe isi propun sa te sustina cu elemente legate de evolutia personala astfel incat asimilarea notiunilor de matematica sa contribuie la dezvoltarea gandirii bazate pe solutii.

Pe langa acestea, toate temele te vor sustine si in restul ariilor vietii tale astfel incat sa ajungi la urmatorul nivel de performanta pe care ti l-ai propus.

Ca sa reusim este nevoie sa ne schimbam. Noi, nu altii!

Este nevoie sa iesim din zona de confort, sa nu ne mai amagim ca este suficient cat stim. Lumea este intr-o permanenta schimbare si daca vrem sa reusim solutia este sa tinem pasul, sa fim maine mai buni decat azi.
Prin dezvoltare personala acumulam cunostinte noi si ne largim propria  harta mentala . Si in acest fel suntem mai pregatiti pentru situatii noi care vor aparea in viata legate  de scoala,  de locul de munca, relatii, stres.
Suntem mult mai atenti cu interiorul nostru,  constientizam convingerile care ne limiteaza, intelegem cum putem comunica mai eficient, descoperim cum putem trai  si astfel. devenim constienti de timp si cat de important este sa petrecem timp de calitate.

Daca ti-a placut acest articol, daca doresti sa afli mai multe despre  cursurile de dezvoltare personala si meditatii la matematica , cum te pot ajuta si de ce sunt utile , astept un mesaj pe email.:contact@meditatii.eu.

Inscrie-te la newsletter, vei primi informatii utile si oferte speciale, dedicate numai celor care se aboneaza.